Oorprop

Oorprop

Gebruik liever geen wattenstaafjes om je gehoorgang zuiver te maken. Je kan eventueel een oorlepeltje of oorspray gebruiken. Draag je een hoorapparaat, dan zul je zeer regelmatig je oorsmeer moeten verwijderen. Er bestaan speciale oordruppels om een stop op te lossen.

Specifieke vragen?
Wat is oorsmeer?

Oorsmeer wordt gemaakt in de oorsmeerklieren van ons oor en vormt een mengsel met talg, haartjes en keratine (bestanddeel van de huid) uit afgestoten huidschilfers. Een gezonde gehoorgang hoort oorsmeer te bevatten. Oorsmeer hoort alleen thuis in het buitenste eenderde deel van de gehoorgang, waar het wordt aangemaakt. Het oorsmeer beschermt ons oor tegen vocht, uitdroging, bacteriën en andere ziektekiemen. Het oorsmeer heeft ook een reinigende functie door het wegvagen van kleine onzuiverheden zoals stof, vuil en insecten.

De gehoorgang reinigt zichzelf van een overmaat aan oorsmeer doordat vers, vochtig oorsmeer indroogt en korrelig wordt. De huid van de gehoorgang wordt langzaam vanaf het trommelvlies vernieuwd richting uitgang van de gehoorgang. Op deze manier wordt het oorsmeer mee naar buiten genomen. Denk maar aan een gletsjer. Het kaakgewricht masseert ook door kauwbewegingen, gapen en praten de korreltjes oorsmeer naar de  uitgang van de gehoorgang. Het oor met water wassen is dus meestal voldoende, want bij een gezonde gehoorgang bestaat er een evenwicht tussen aanmaak en afvoer van oorsmeer.

Naarmate we ouder worden, dikt het oorsmeer in en wordt het taaier, brokkelig en scherp. Dit kan problemen geven bij de zelfreiniging van het oor. Overmatige haargroei in het oor, een nauwe gehoorgang, bepaalde ziekten of het terugduwen van oorsmeer kan ook het evenwicht van aanmaak en afvoer van oorsmeer verstoren. Als er te weinig oorsmeer wordt afgevoerd, kan er een oorsmeerophoping ontstaan met oorsmeer dieper dan in het buitenste eenderde van de gehoorgang.

Lees meer

Lees minder

Oorprop2 Producten

Lees steeds goed de gebruiksaanwijzing op of in de verpakking.

Voor homeopatische middelen is het vanwege de wetgeving niet altijd mogelijk om op de website meer informatie te geven over deze producten.
Via een persoonlijk contact mogen wij je wel advies geven en je informeren over het gebruik van deze producten.

CERULYX 10 ML OORDRUPPELS (geneesmiddel)
CERULYX 10 ML OORDRUPPELS (geneesmiddel)
CERULYX 10 ML OORDRUPPELS (geneesmiddel) 8,47 € Reserveer
DOCULYSE OOROPLOSSING SPRAY 30ML (medisch hulpmiddel)
DOCULYSE OOROPLOSSING SPRAY 30ML (medisch hulpmiddel)
DOCULYSE OOROPLOSSING SPRAY 30ML (medisch hulpmiddel) 14,15 € Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Kies uw apotheek
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: