Schaamluis

Schaamluis

Condooms bieden geen bescherming tegen 'platjes'. Je kunt ze ook krijgen als je in één bed slaapt met iemand die schaamluizen heeft. Bij besmetting gebruik je een speciale lotion en een stofkam, waarmee je 14 dagen elke dag moet kammen om eitjes weg te halen.

Specifieke vragen?
Wat is de schaamluis?

Hoofdluizen en schaamluizen zijn witachtige insekten van twee tot vier millimeter groot. Hoofdluizen en schaamluizen zijn familie van elkaar. Luizen kruipen langzaam rond over de huid en de haarwortels en dat veroorzaakt jeuk. Met enige moeite kunt u ze vinden. Ze kunnen niet springen. Hoofdluizen zitten in het hoofdhaar. Schaamluizen zitten meestal in het schaamhaar en soms in het borst- of buikhaar.
Luizen leggen eitjes die ze vastplakken aan de haren, vlak bij de huid. De eitjes komen na één week uit. Luizen voelen zich het prettigst op een warme, behaarde huid. Op andere plaatsen gaan ze snel dood. De eitjes hoeven niet per se op het lichaam te zitten om lang in leven te blijven; die kunnen beter tegen de kou. Hoofdluizen worden ook wel 'pietjes' genoemd. Een andere naam voor schaamluizen is 'platjes'. De eitjes noemen we 'neten'.

HOE KRIJG JE ZE?

Schaamluizen kunnen van de ene mens naar de andere kruipen tijdens het vrijen. Condooms bieden geen bescherming tegen schaamluizen. Je kan ze ook krijgen als je in één bed slaapt met iemand die schaamluizen heeft.

KAN HET KWAAD?

Luizen veroorzaken alleen jeuk en kunnen geen kwaad.

Lees meer

Lees minder

Luizenkammen5 Producten

Een goede luizenkam heeft tussen de tanden een opening van 0,2 tot 0,3 mm. De tanden zijn bij voorkeur ruitvormig of rechthoekig. Een netenkam bestaat uit plastiek of metaal, de tanden staan heel dicht bij elkaar. Luizenkammen worden na gebruik best ontsmet met ontsmettingsalcohol 70°.
Kammen die de luizen zouden elektrocuteren hebben hun efficiëntie op dit moment niet bewezen. Ze zijn bijgevolg af te raden.

Om neten makkelijker uit het haar te krijgen kan het nuttig zijn de luizenkam te omspannen met een nylonkous die je eerst in azijn dompelt. Een kompres, gedrenkt in azijn, loodrecht op de kam geplaatst kan ook helpen.
KAM LUIZEN PHARMEX 1 ST
KAM LUIZEN PHARMEX 1 ST
KAM LUIZEN PHARMEX 1 ST 5,95 € Reserveer
LUIZENKAM FLUO
LUIZENKAM FLUO
LUIZENKAM FLUO 5,95 € Reserveer
NITCOMB-M2 LUIZENKAM 1 ST
NITCOMB-M2 LUIZENKAM 1 ST
NITCOMB-M2 LUIZENKAM 1 ST 11,25 € Reserveer
NITCOMB-M3 LUIZENKAM 1 ST
NITCOMB-M3 LUIZENKAM 1 ST
NITCOMB-M3 LUIZENKAM 1 ST 11,25 € Reserveer
LILOUSE luizenkam (medisch hulpmiddel)
LILOUSE luizenkam (medisch hulpmiddel)
LILOUSE luizenkam (medisch hulpmiddel) 8,95 € Reserveer
Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Kies uw apotheek
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën